login faq nieuws contact
+31 (0)85 002 15 02

Hoe kan ik “IP is not allowed to send mail” probleem op Linux server oplossen

Het wil nog wel eens voorkomen dat anti-spam software op Linux mailservers niet goed ingesteld staat en e-mail gaat weigeren op basis van SPF-check (550-[SPF]). Een veel voorkomend probleem is vaak dat de mailserver naar het laatste ip nummer “kijkt” i.p.v. het eerste en hierdoor bijna alle e-mail gaat weigeren.

Omdat u gebruik maakt van Maq2 Spamfilter adviseren wij om alle anti-spam software en spf checking software op de e-mail server uit te schakelen. De kwaliteit en betrouwbaarheid van ons systeem is namelijk veel hoger dan welk lokaal spamfilter dan ook. Een tweede spamfilter leidt vaak tot verwarring bij het beheren van uw e-mail stromen. Bovendien kan het leiden tot verlies van e-mail.

In geen enkel geval mag uw server als gevolg van een lokale anti-spam/vrius maatregel e-mail weigeren met een permanente (550 status code) tijdens de SMTP communicatie met onze servers. Dit kan leiden tot permanent afkeuren van geldige e-mail adressen in uw domein door de ons systeem. Het activeren van een lokaal spam filter wordt met klem afgeraden.

Om SPF checking problemen op te lossen met het veel gebruikte Linux programma Qmail kunt u hier informatie vinden.

 

 

Deel deze informatie:
« alle veel gestelde vragen

Ontdek Maq2 spamfilter gratis & vrijblijvend

binnen 5 minuten geregeld  -  volledige functionaliteit  -  eenvoudig in gebruik
Probeer 30 dagen GRATIS