login faq nieuws contact
+31 (0)85 002 15 02

Maq2 gebruiken en toch spam ontvangen. Hoe kan dat?

Als u gebruik maakt van Maq2 en u ontvangt toch regelmatig spam dan moet u de volgende handelingen verrichten om optimaal van ons spamfilter te gebruiken:

E-mail op andere domein

Vaak staan mailservers ingesteld op verschillende domeinen met een aantal domein aliassen. Het lijkt dan of wij die spam doorlaten, echter komt de spam dan van andere domeinen die op uw (mail)server aanwezig zijn.

Er staan onnodige MX records in de DNS tabel

De meest voorkomende reden van het ontvangen van spam komt van onnodige MX records. Om 100% van uw binnenkomende e-mail te laten filteren door Maq2 is het noodzakelijk dat er geen onnodige MX records staan in de DNS instellingen van het te filteren domein. De kans bestaat namelijk dat er e-mail via de andere MX records langs ons spamfilter in mailboxen belanden.

Veel bedrijven hebben een fall-back systeem op een apart MX record ingesteld. Doordat uw account een 14 dagen fall-back service bevat, zijn deze adressen overbodig.

De mailserver is bereikbaar op te raden adressen

Spammers leveren op de gok e-mail af op smtp.uwdomeinnaam.nl of mail.uwdomeinnaam.nl. Als u mailserver deze spam aanpakt dan krijgt u alsnog spam in uw mailbox. De beste oplossing voor dit probleem is het instellen van een spf record. Door deze instelling wordt er alleen e-mail aangenomen die vanaf het Maq2 is verzonden.

Deel deze informatie:
« alle veel gestelde vragen

Ontdek Maq2 spamfilter gratis & vrijblijvend

binnen 5 minuten geregeld  -  volledige functionaliteit  -  eenvoudig in gebruik
Probeer 30 dagen GRATIS