login faq nieuws contact
+31 (0)85 002 15 02

Wat is MailMirror?

Hoe goed uw backup strategie ook is, het is bijna onmogelijk om te voorkomen dat u in het geval van een mailserver crash, uw laatste e-mails verliest. Dit kan vervelend zijn in de communicatie met relaties. Van de meeste mail servers wordt slechts 1 keer per dag een backup gemaakt. Meestal is dit ’s nachts. Wanneer een crash zich dan gedurende de dag aandient, kan het zijn dat u de e-mail van een gehele werkdag kwijt bent! Onlinespamfilter heeft hiervoor een oplossing.

Wat doet MailMirror?
MailMirror is een optie die, wanneer ingeschakeld, een kopie vast houdt van al uw e-mail over de ingestelde periode. De e-mail wordt middels assymetrische versleuteling opgeslagen. Dat betekent dat wij het voor u kunnen versleutelen maar dat de e-mail alleen kan worden ontcijferd middels een wachtwoord dat U zelf kiest bij het instellen van MailMirror. Bewaar dit wachtwoord dus goed. Zonder dit wachtwoord is het op geen enkele manier (ook voor ons niet) meer mogelijk om uw e-mail te herstellen.

Wanneer U MailMirror heeft ingesteld en er zich nu ooit een probleem voordoet met uw e-mail kunt u deze middels de optie “Verzend Cached Mails” onder het vergrootglas bij “Mail Geschiedenis” opnieuw laten verzenden. Uw mail server integreert de nieuwe e-mails met uw oude mails in de backup en na afloop heeft u de verloren gewaande e-mail weer ter beschikking.

U vindt de instelling voor MailMirror onder het tabje “MailMirror” bij de instellingen van uw domein. Standaard staat de MailMirror optie uit.

Betaalde optie
Hoewel MailMirror voor een bewaartijd van 2 uur gratis is, zijn er kosten verbonden aan langere bewaartijden. De reden hiervan is dat de benodigde hoeveelheid opslag behoorlijk toeneemt voor een domein dat MailMirror heeft aan staan. Alle e-mails moeten immers opgeslagen worden met redundancy en ten aller tijden ter beschikking staan voor de klant. Om deze extra kosten af te dekken hebben we een extra bedrag aan het gebruik van deze optie verbonden. De hoogte van de extra kosten is afhankelijk van de bewaartijd en wanneer u deze optie aanzet wordt u hiervan op de hoogte gebracht.

Beperkingen
Let u op de volgende beperkingen die gelden voor het MailMirror systeem:

  • Wanneer u MailMirror aanzet worden natuurlijk de mails van de periode daarvoor niet opgeslagen. Deze zijn immers al uit het systeem. Berichten die na inschakeling binnen komen worden wel opgeslagen. U heeft er dus niets aan om MailMirror in te schakelen na een server crash. Uiteraard bent u na inschakeling wel beschermd bij een volgend incident!
  • Wanneer u het wachtwoord van MailMirror kwijt bent is er geen enkele manier om uw data weer terug te halen. Ook voor ons niet. Uw data is dus veilig voor hackers, maar zonder wachtwoord bent ook u de data kwijt. Bewaar het wachtwoord dus goed!
  • E-mails vasthouden na de ingestelde periode is niet mogelijk. De bewaarperiode wordt samen met de betreffende e-mails opgeslagen op het moment dat ze door het systeem komen en verwijdering gebeurt volautomatisch door de database. Er is geen manier om dit proces uit te zetten.
  • Wanneer u de bewaarperiode verandert, geldt deze nieuwe bewaar periode alleen voor nieuwe e-mails en niet meer voor e-mails die reeds in het systeem aanwezig zijn.
  • Als U MailMirror uit zet of het wachtwoord wijzigt worden meteen alle e-mails die tot dan toe zijn opgeslagen permanent onleesbaar, omdat de aan het oude wachtwoord verbonden encryptiesleutel wordt verwijderd.
Deel deze informatie:
« alle veel gestelde vragen

Ontdek Maq2 spamfilter gratis & vrijblijvend

binnen 5 minuten geregeld  -  volledige functionaliteit  -  eenvoudig in gebruik
Probeer 30 dagen GRATIS