login faq nieuws contact
+31 (0)317 756 412

Hoe kun je het Gmail spamfilter “uitschakelen”?


Veel van onze klanten gebruiken Gmail als e-mail provider. Door gebruik te maken van het G suite dat onlangs vernoemd is tot Google Workspace,  is het vrij eenvoudig om een goed werkend mailsysteem op te zetten. Google Workspace werkt prima samen met ons Maq2 spamfilter.  Het komt echter wel regelmatig voor dat door Google, onterecht email “verdwijnt” in de spamfolder van het (online) Gmail account.

Nu is het mogelijk om via de beheerders login het Google spamfilter uit te schakelen en is het mogelijk om zelfs onze IP-adressen te whitelisten. Echter ondanks deze instellingen kan het zijn dat er nog steeds e-mails “verdwijnen” in de Gmail spamfolder. Dit kan erg vervelend zijn, vooral als het e-mails van klanten betreft, waardoor het zelfs omzet kan kosten.

Een eenvoudige maar zeer doeltreffende manier om dit te voorkomen en het spamfilter van Google te omzeilen, is het volgende filter aan te maken in je Gmail account:

  1. Login via de browser op https://gmail.com.
  2. Ga via Gmail naar je mailbox settings door op het tandwiel dat rechts bovenin staat te drukken.
  3. Druk in het langwerpige scherm dat je nu ziet op de knop “Alle instellingen bekijken”.
  4. Nu kom je aan in de instellingen van je mailbox en druk je op “Filters en geblokkeerde adressen”.
  5. Hier aangekomen druk je op “Nieuw filter maken” dat midden in het scherm staat.
  6. Je zit dan de onderstaande instellingen en zet achter “Met de woorden:” is:spam, zoals je hieronder kunt zien:
  7. Vervolgens druk je op de knop “Filter maken” en druk je op “ok” in de bevestigingspopup.
  8. Op het volgende scherm vink je het hokje aan dat voor “Nooit naar Spam zenden” staat en druk je op de knop “Filter maken”.

 

Nu ben je weer verlost van een irritatie en ontvang je gewoon alle email weer. De echte spam die door Maq2 spamfilter wordt tegengehouden ontvang je uiteraard niet en kun je nu eindelijk op 1 plek beheren.

Ontvangt je bedrijf, stichting of organisatie nu nog wel veel spam? Vraag dan een 30 dagen gratis proefaccount aan en werk voortaan spamvrij.

 - 

Ontdek Maq2 spamfilter gratis & vrijblijvend

binnen 5 minuten geregeld  -  volledige functionaliteit  -  eenvoudig in gebruik
Probeer 30 dagen GRATIS