login faq nieuws contact
+31 (0)85 002 15 02

Spam mail stoppen?


spam mail stoppen

Wie herkent het niet bestookt worden met allerlei e-mails van zogenaamde win-acties terwijl je niet kan herinneren dat je jezelf ooit voor die acties hebt aangemeld. Onderaan de email staat dan “klik hier” om je af te melden voor dit soort e-mails, dit blijkt dan geen afmelding te zijn maar een aansporing voor de afzender om nog meer SPAM van allerlei nieuwe acties naar je toe te sturen. Je komt er nooit helemaal van af, maar er zijn een aantal maatregelen die je kunt treffen om spam mail te stoppen.

Om spam te voorkomen is het inderdaad aan te raden om een goed spamfilter te gebruiken. De beste spam oplossing voor bedrijven en instellingen met een eigen domein is een extern filter, dat alle spam berichten al uit uw e-mail verwijderd heeft, nog voordat het uw mailbox bereikt heeft.

Hoe stop ik spam mail?

Zo’n spam oplossing is Maq2. Met de Maq2 Spam oplossing ben je als beheerder ook blij, want je hoeft geen software te installeren op je mailserver of op de computer van de gebruiker. Daarnaast worden alle spam berichten en berichten met een virus ook nog eens automatisch verwijderd.

 1. Online beheer voor uw ICT afdeling over alle e-mail binnen het domein.
 2. Online beheer per gebruiker met automatische e-mail login herinnering.
 3. Indien uw mailserver defect raakt wordt alle e-mail automatisch 2 weken bewaard en weer afgeleverd als uw mailserver weer online komt.
 4. Geen datalimiet of gebruikerslimieten op binnenkomende e-mail.
 5. Filtering van phishing, spam en virus berichten.
 6. Meerdere afleveradressen per domein instellen met een eigen prioriteit.
 7. De afleverpoort in te stellen van uw mailserver.
 8. Domein aliassen in te stellen.
 9. Gebruikers en/of domeinen op een black- of te whitelist zetten
 10. Verboden bijlagen van e-mails te filteren en in te stellen welke wel of niet moeten worden tegengehouden.
 11. De verbinding met onze spamfilters te controleren of fouten.

 

Extra tips om spam te voorkomen:

Plaats je email adres niet online

Plaats nooit je email in een social media bericht. Er zijn namelijk spammers die het web afstruinen naar email adressen.

Blokkeer afbeeldingen

Blokkeer het automatisch laden van afbeeldingen. Dit staat tegenwoordig standaard ingesteld. Door het laden van de afbeeldingen zien spammers dat de email gelezen wordt en krijgen ze bevestigd dat dit email adres in gebruik is.

Je kunt afzenders blokkeren, dan ontvang je geen spam meer van dit email adres.

Blokkeer spam onderwerpen in je email. Krijg je herhaaldelijk spam met hetzelfde onderwerp? Door het aanmaken van berichtregels in Outlook of Outlook Express kun je deze automatisch bij binnenkomst laten verwijzen naar de prullenbak. Het heeft overigens geen zin om de afzender van de spam te verwerken in een mailregel, want de afzender kan telkens veranderen.

Gebruik je zakelijke email adres puur zakelijk

Gebruik daarom meerdere email adressen, dit is vooral ons advies bij registratie van websites of aanmelding van een forum.

Indien je een email verzend aan meerdere geadresseerden gebruik dan BCC-functie dit uit AVG belang maar ook uit privacy belang dat niet iedereen alle email adressen ziet.

Tot slot: Duurzame besparing voor uw bedrijf!

Spammail wordt iedere dag verzonden naar alle medewerkers in uw bedrijf. Afhankelijk van de functie van de medewerker krijgen sommige medewerkers wel tot 100 spammail berichten per dag binnen. Handmatig verwijderen van deze spamberichten wordt op deze manier een tijdrovende klus. Hier een klein voorbeeld van 10 medewerkers die geen goed spamfilter hebben, deze medewerkers zijn 10 x 100 x 10 seconden = 10.000 seconden (2.78 uur) alleen al bezig met het opruimen van spamberichten. Het is daarom zeker de moeite waard om er een goed spamfilter voor te plaatsen.

Maq2 Spamfilter de beste oplossing voor het verwijderen van Spam.

Deel deze informatie:
 - 

Ontdek Maq2 spamfilter gratis & vrijblijvend

binnen 5 minuten geregeld  -  volledige functionaliteit  -  eenvoudig in gebruik
Probeer 30 dagen GRATIS